Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 23:29 2 816 5

Dream Theater пускат албум с „по-тежко звучене“

  • dream theater-
  • албум-
  • метъл-
  • рок-
  • тежко звучене-
  • банда-
  • сащ

Албумът е „стегнат и фокусиран“

Dream Theater пускат албум с „по-тежко звучене“ - 1
Снимка: БГНЕС

„Distance over Time“ e името на предстоящия четиринадесети студиен албум на титаните на прогресив метъла – бандата Dream Theater. Премиерата на албума е на 22 февруари. Това е и първият студиен проект на американската банда за новия им лейбъл InsideOutMusic.

Заедно с новината за „Distance over Time”, двукратно номинираните за Грами музиканти от Dream Theater обявиха и мащабно турне в подкрепа на новия проект и в чест на 20-годишнината от излизането на петия им студиен албум, „Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)“, изиграл огромна роля за успеха им. Световното турне на Dream Theater минава и през България, като групата ще изнесе концерт в София на 3 юли в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба, обявиха организаторите на събитието.

Dream Theater споделят, че новият албум е с по-тежко звучене, „стегнат и фокусиран“ в сравнение с предишния им проект („The Astonishing“, 2016 година). Първата песен, която написват за албума, е „At Wit's End", а целият творчески процес протича само за 18 дни, когато през юни м.г. музикантите се събират в частно имение в Ню Йорк. В съседство е и студиото, където протичат звукозаписните сесии.

„Беше истински летен лагер. През цялото време бяхме заедно и това направи създаването на албума едно наистина вълнуващо преживяване. Мисля, че песните отразяват енергията, която се получи там. Беше забавно на този етап от кариерата ни, да се впуснем в подобно приключение“, разказва вокалистът Джеймс Лабри. Групата добавя още, че по отношение на звученето и бързината, с която е създаден, „Distance over Time” се доближава до концепцията на албума им от 2003 година – „Train of Thought”.

С времетраене само 57 минути (без да се смята бонус трака), „Distance over Time” е първият студиен албум на Dream Theater с обща продължителност под един час от далечната 1992 година, когато излиза проектът „Images and Words“. Dream Theater имат две номинации за Грами, повече от 15 милиона продадени копия от албуми и пословично лоялна фен база по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    6 1 Отговор
    Добър е албума,як саунд, както всички други ;). Без Портной,но с Манджини ;)
  • 2 Не става

    2 4 Отговор
    Дрийм те....и тежко звучене 😏
  • 3 Иванчо l-ви

    3 1 Отговор
    Абе можеше и по тежичко ама......
    ...това им е стила.
  • 4 Анонимен

    1 1 Отговор
    Да се учат от Evergrey как се прави по-тежък прогресив.
  • 5 Ааа

    1 0 Отговор
    Без Портной всичко им е а солютен шит, като съм от а солютните фенове и казвам това!!!